-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12269 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

آيا در ماه رمضان به ياد كسي كه شايد نامحرم باشد، با خود گفتگو كنيم، روزه را باطل ميكند؟

روزه را باطل نميكند، امّا به طور كلي هر گناهي (دروني مانند: ريا، كتمان شهادت، تخيلات شهواني و... يا بروني مانند: ظلم به مردم، دروغ و...) كه از انسان سر ميزند، سه مرحله دارد: 1. فكر و تصور گناه; 2. اراده و تصميم بر گناه; 3. انجام دادن گناه.

تصورهاي ابتدايي كه در ذهن انسان خطور ميكند، همچون: فكر خراب كردن خانه كسي، تصور ابتدايِ انجام دادن عمل ريايي، تخيلات شهواني و... مادامي كه شخص به اين كارها اقدام نكرده، گناه محسوب نميشود و عقابي در پي ندارد.

اگر انسان (بعد از فكر) تصميم قطعي و اراده حتمي بر ارتكاب گناه گرفت، ولي پيش از انجام دادن گناه به خاطر ترس از خدا يا مردم از عملش پشيمان شد و مرتكب گناه نشد، در صورت ترس از خدا ـ به خاطر توبه و برگشت از گناه ـ به او پاداش داده ميشود; امّا در صورت ترس از مردم، هيچ ثواب يا عقابي براي او نوشته نميشود. حضرت امام جعفر صادقميفرمايد:

هنگامي كه بنده تصميم بر كار خوبي گرفت، ولي آن را انجام نداد، حسنهاي براي او نوشته ميشود و در صورت انجام دادن آن، ده پاداش براي او ثبت ميشود و اگر شخص تصميم بر گناهي گرفت و انجام داد، يك سيئه براي او نوشته ميشود; امّا اگر انجام نداد، چيزي براي او نوشته نميشود.(بحارالانوار، علامه مجلسي، ج 68، ص 246، روايت 2، باب 71، چاپ بيروت.) هر چند فكر گناه گناه محسوب نميشود ولي ممكن است آثار سوء وضعي داشته باشد; بنابراين بايد حتيالمقدور از فكر گناه پرهيز كرد.(براي آگاهي بيشتر ر.ك: التفسير الكاشف، محمدجواد مغنيه، ج 1، ص 452، دارالعلم للملايين، بيروت.)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.